Limited Edition out ↔️ Limited Edition in.

Het is niet eenvoudig om afstand te doen van een Mazda MX-5. Gelukkig is er een medicijn tegen de pijn: een nieuwe (lees: andere) kopen.

Liefhebbers en MX-5en, ze gaan hand in hand. Het pure rijplezier dat de 2-zits roadster sinds zijn introductie in ’89 te bieden heeft, valt bijna met geen pen te beschrijven. Zoiets moet je meemaken om te begrijpen. Hero en Liedeke uit Almelo kunnen erover meepraten. En hoe (lang)!

20 jaar terug.

Het is maart 2000 als het stel hun eerste MX-5 mee naar huis neemt: een prachtige NA Limited Edition uit 1991. Gekocht bij ’t JS-Team, uitgevoerd in Racing Green met beige lederen bekleding. Een heus collectors item, zo ondervonden ook Hero en Liedeke! Ze hadden immers 19 jaar en 9 maanden nodig om los te komen van hun ultieme Japanse pretmachine. Iets dat tot voor kort een onmogelijke opgave leek. Maar onze MX-5 NC Limited Edition uit 2008 kreeg het voor elkaar!

De Icy Blue sportauto blijkt dan ook een (meer dan) waardig opvolger. Behalve dat het eveneens een gelimiteerde versie betreft, inclusief unieke configuratie (donkerbruine softtop en dito (lederen) bekleding), is er veel luxe aan boord van de NC-versie. Zaken als airconditioning en stoelverwarming helpen sportieve ritten comfortabeler te maken wanneer het extra warm óf koud is. Wat dat betreft was/is zijn voorganger een stuk spartaanser!

Spijt van hun MX-5-‘ruil’ gaan Hero en Liedeke dan ook niet gauw krijgen, vermoeden we. Al moeten we er wel eerlijk bij zeggen dat de NA door ons in een zeer aantrekkelijke conditie wordt teruggebracht: zowel van binnen als van buiten én technisch kan de klassieker (in wording) rekenen op maximale zorg en aandacht volgens het – inmiddels geliefde – JS-Team Classic Label-recept.

 

 

Laatste nieuws